ADS

ADS

Tuesday, December 11, 2012

:: Checkup. 29 weeks

Assalamualaikum wbt... 

Selamat menyambut keputeraan Sultan Selangor. seronok kan cuti hari ni. tapi untuk org2 yang bekerja di Selangor sahaja. even tak cukup sehari. tapi ok la dari takde cuti langsung. ye tak? hehe. harini even cuti aku ada checkup kat HUKM. spt biasa akan ditemani incikhubby tersayang:)
checkup mcm biasa la kan. timbang berat, blood pressure, urine test and jumpa doc. ohh ye. arini takde scan. aku tanya doc kenapa tak ada scan. doc kata since scan2 sebelum ni menunjukkan baby aku tak ada masalah apa2 (Alhamdulillah:)) so this month takde scan. doc kata kenapa nak scan? aku pun jawab la. coz  I stll tak tau gender baby. doc bley plak gelak kan. then dia kata its ok. nx month la scan. :)

ermm. tapi kan, nak cerita ni. baby aku still breech (songsang). patutnya baby aku mcm kat gambar bawah ni:

29 weeks from babycenter

tapi tadi doc check perut aku, kepala baby aku still kat atas. adoiii. risau.... tapi doc tak kasik aku risau. dia kata tunggu baby pusing dulu. tengok nx month macam mana. kalau breech lagi maybe kena betulkan la. huhu.

notes to my baby: sayang, pusing cepat2 tau. jangan kasi papa and mommy risau k. kalau bley mommy nak bersalin normal. tak mau czer. hopefully baby pusing ke bawah ok. 

Ya Allah permudahkanlah urusan mengandung and bersalin ku ini. Amin ya rabbal 'alamin..... 



1 comment:

Ayu azmir said...

amin.... semoga semuanya dipermudahkan...