ADS

ADS

Friday, August 24, 2012

:: Dengan Sekali Lafaz... :)

20 January 2012, 26 Safar 1433H

Abah: Mohd Syapri Bin Zulhalmi.

IncikHubby: Ya, saya.

Abah: Aku nikahkan dikau dengan anakku Ida Syahirah Binti Ibrahim dengan maskahwinnya Tiga Ratus Ringgit Tunai

IncikHubby: Aku terima nikah Ida Syahirah Binti Ibrahim dengan maskahwinnya Tiga Ratus Ringgit Tunai

Tok kadi: SAH?

Para saksi.: SAH!

video


incikHubby muka nervous :)

Alhamdulillah... Syukur... Perasaan? Erm. Tak terfikir apa2, rasa blur pun ada. Bila dah lama sikit baru rasa gementar. Ya Allah... aku dah jadi isteri orang. bukan lagi di bawah tanggungan ibu bapaku, aku dah ada seorang suami yang akan jaga aku dan tanggung semuanya.

muka senyum. dalam hati dup.dap.dup.dap. nervous!
 "Bila isteri itu mengerjakan sembahyang lima waktu, berpuasa bulan Ramadan, memelihara kemaluannya dan mematuhi suruhan dan larangan suaminya, maka akan dimasukkan dia ke dalam syurga." (riwayat Abu Hurairah)

kalau dulu sebelum kahwin nak keluar rumah kena minta izin mak abah sekarang kena minta izin incikHubby. mula2 dulu tak biasa. still call mak aku gtau nak g mana. pastu fikir2 baik. ehhhh. aku kan dah kahwin. bagitau jela kat incikHubby. hehee. nak buat apa2 pun kena mintak incikHubby. nak pakai baju pun tanya dulu. ok tak baju ni? kalau ok baru pakai. kalau tak aku tukar lain. pastu dulu2 mak masak. aku tukang makan jek. sekarang dah tak. kena fikir hari2 nak makan apa, nak masak apa. susahnya tau nak fikir makanan apa yg nak dimasak hari2. baru tau susahnya mak dulu nak fikir apa nak masak hari2. huhu. kalau dulu apa2 semua tanya mak abah nak buat itu, nak buat ini, nak buat camne. tapi sekarang kena fikir sendiri and discuss semua dgn incikHubby. kalau dulu rajin jek update aktiviti kat FB. sekarang kena kurangkan. kalau buka FB pun tgk status org. like2 status org, gambar org. dah tak boleh nak meluah perasaan macam dulu2 kat FB. sbb tempat meluah perasaan dah ada kat depan mata setiap hari. beliau ialah incikHubby :) Kesimpulannya, tanggungjawab semakin banyak bila dah berkahwin ni. bukan senang2 jek kahwin tapi tak tau motif apa, tanggungjawab macam mana. Dalam 7bulan aku dah berkahwin ni aku still cuba nak mengenali incikHubby. yela, dulu before kahwin lain. lepas kahwin baru tau perangai masing2. and incikHubby sendiri pun sedang memahami perangai aku yg beliau anggap pelik. citttt! ;)

p/s: story sepanjang majlis dalam next entry pulak ye! :)

No comments: