ADS

ADS

Saturday, April 2, 2011

:: i-City Shah Alam ;)

hye uollss...nak tanya nih..anda2 semua pernah tak pergi i-city..alaaaa...yg tempat banyak lampu kat Shah Alam tuh..hehee..frankly..even da lama i-city tu wujud aku baru 1st time pergi hari Khamis haritu.sian kan ;)

okok...selain dari tarikan lampu2 kat i-city ni, latest attraction i-city ni adalah Snow Walk.mmg terbaik laaa....ofkos la aku masuk kan *incik bf yg bayar takkan nak tolak*..hahaa...

nak tau ape tuh Snow Walk??? meh tengok info kat bawah ni:


SnoWalk, a 50,000 sq ft Arctic environment attraction with 100 tons of ice sculptures that were shaped by a team of 30 ice sculptors from Harbin, China. At below 5 degrees Celsius temperature and 100mm of snow on the ground, SnoWalk will be a unique family leisure attraction and the snowfall experience will be the 'piece de resistance' of SnoWalk.

::from i-City website::

nak masuk Snow Walk ni ada bayaran dia.kalau masuk lepas pukul 6pm ticket dia berharga RM25 untuk dewasa and RM15 tuk kanak2.tapi kalau uolls ada ticket parking boleh dapat discount RM10 okkey!;) before masuk, uolls akan diberi jacket la.gile ko tak pakai jacket.mau beku duduk dlm tu nanti.then kepada yang tak pakai kasut bertutup macam aku ni korang kena la sewa boot yg berharga RM30. deposit RM20 akan dipulangkan kembali.haaa..pastu kalau sewa boot tuh dapat stokin free..hik3...

kat dalam tuh mmg super duper sejuk. tak silap aku 5 darjah celcius. mula2 masuk ok jek.siap boleh main baling2 snow ngan incik bf.incik bf siap boleh main sliding ice lagik.hehee,,tapi duk lama2 dlm tu kaki, tgn semua dah start beku.yang bestnye kalau uolls da rasa nak beku boleh keluar kejap then masuk balik. tak ada tempoh.kiranya boleh keluar masuk la. then kat dalam tuh mmg dah ada photographer. incik photog tuh mmg akan follow jek kita2 nih then amik gambar. then kat luar kalau kita berminat ngan photo2 tuh bolehlah beli ea;)

okok..takmo cite byk2...jom usha gamba..sory la kalau gamba tak byk sgt.almaklumlah dah duk kat oversea ni tgn da beku nak amik gamba banyak2 sgt..huhu.. papepon *credit to incik bf atas gamba2 yg ada.jasa handphone anda amatlah dihargai.hikkss...*



::oversea la kunun ;)::

::light swan::

::tempat sejuk pon ada jambatan gantung ek::

::snow sliding (incik bf jek try maen benda ni)::

::meja ais::

::ice-ice::

::infront of the snow walk.baju kurung..almaklumlah baru balik dr ofis ;)::

::dipaksa menjadi model ;)::

::jual tiket bang?? ;D::

::K.A.M.I::


::maceh incik yg sudi tolong kami capturekan gambar ;)::

::kaler green tu adalah frogie::

okok ini jela yg ada untuk tatapan umum..uolls boleh lah pergi ea i-city ni k..cantik! rugi tak pergi ;)