ADS

ADS

Wednesday, December 29, 2010

:: 28 days....

omg.....berokben ini benar2 menguji kesabaran aku....kejap ok...kejap ko...alahaiii....mlm2 cmni pon nak wat hal....huhu...okok..skang takmo cite pasal berokben.nak cite pasal 28 hari yg da berlalu dalam bulan December nih...


this December was totally change my life...yup...change of job...change of work place...change of friends....


kalau dulu keje terus akan smpy ofis...tapi skang kene naek tren from Univ stsn smpy Kelana jaya...then kene amik bus ambank g ofis....skang aku da jadi penunggu setia kat stsn u && kelana jaya....tgk org berebut tren..tgk org yg semangat nak g keje...tgk org gado bf gf...tgk org yg bwk anak ramai nak g mane tah....tgk gelagat org tuh...org ni...usha pape yg patot..dan laen2....

sampai mcm biase...awal....AWAL PAGI...kul 7am da tercongok kat situ...ALONE!!!!....hurmmmm..so dgn berani bekpes sorang2...tunggu tren sorang2...kalu ade member ok gak..tapi nak wat cane...kene la tempuh gak...jalan ni yg aku pilih....so kene sabar, berani, cekal, tabah, dan semangat! hehee....

smpy ofis around 833am...masuk ofis..on pc...log in...bukak system...bukak folder....tgk ape yg nak kene folo up....kuarkan kueh yg dibeli dari bag...kuakan susu soya kotak...sume letak atas meja...tepi meja plak letak paper....letak snickers (bende ni mmg wajib ade dlm beg aku skang...kalu tak gemok gak tak tau la!)...pastu tgk org sembang2..gelak2 sket..pastu akan kedengaran sore2 camni..."morning eera".."moning syira"...nak lagi best cmni...."morning era.fm"...aishh..tak pasal2 name aku da jadik freq radio....layan jela........tepat2 845am aku da tercongok dpn pc....BLUR!errr...tak taw nak watpe dulu...ape la sengal idasyahirah ni....da 3weeks kot anda keje kat situ...blur lagi ke??????

ble da start keje...aku mmg akan keje ngan gigih...siyes beb!dah sah2..hp..tenet takley gune..so keje jela...nak kejar komisyen lagi...cewwwah!bajet jek kan..hahahahaa...pastu around kul 12pm or kadang2 1pm aku da bersiap sedia nak kua lunch...lunch misti nak kua nek kete...sombong...takmo mkn kat bangunan sebelah yg da sedia ade food court...hehehehehee....slalu makan kat cafe Jom Cari Makan kat kota Damansara...even rehat sejam jek...nak gak makan kat lua....;DD

pas lunch masuk keje...keje lagi ngan gigih...pastu g solat jap....then keje lagik....keje...keje...keje....smpy kul 545pm...tyme nak balik tuh boss aku akan round la dari meja ke meja....soklan yg akan ditanye kat aku... "hows ur case eera?hot ke??tak hot ke???" kalu soklan cmtu akan akan jawab dgn senyuman jek...gile ko!nak jawab pe???huwaaaa.....dpat plak case yg tak hot...adesss laaa.....

then....tepat2 kul 545pm aku terus log of....tak saba nak balik la katekan...heheee...balik..kadang2 tumpang member...die mmg akan anta smpy umah...kalau tak tumpang die, aku akan balik nek tren la.....smpy serdang aku amik cab balik umah...nak suh org amik?????takmo la...takmo susahkan sape2....nak susah bia susah sorang2....takmo libatkan sape2....nek cab mmg la mahal.....tapi takpe asalkan tak susahkan org len...betol tak???at least aku bley la tolong taxi2 drebar yg ade...bagi income sket kat dorang2 sume....betol tak???? ;DD

smpy umah around kul 708pm..tyme tuh da nak masuk Maghrib...mandi...solat...dinner....iron baju....wat ape yg patot..then...terus tido...i repeat...TERUS TIDO!!!PENAT BEKERJA...PENAT BEREBUT NEK TREN...PENAT...PENAT...PENAT SUME......

pastu sok pagi...kene bgn awal balik...dan ulang sume perkara2 yg telah disebut di atas....bosan kan...buat perkara yg same hari2....hurmmmm..ni baru 3weeks...blom lagi sebulan...setahun...blablabla....hurmmmmm......




2 comments:

shazlea shayla @ maria said...

La, ida, ko duduk kt Vista Univ ke?

IdaSyahirah said...

tak lah maria.aku duk kajang.tapi aku slalu nek tren dari stesen u..ko duk vista ke?