ADS

ADS

Tuesday, July 27, 2010

::Award from cik aiNi ;)



This is my 1st award from cik ainihussin. btw...THANX soOO MUCH for this award! ;)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

::Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi::
::Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing ( kat entri tau )::


::Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan 1 level seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? paham tak . Tapi korang semua kena jujur dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang dia akan dapat ialah :-
Posisi 5 : jumlah backlink = 5

Posisi 4 : jumlah backlink = 25

Posisi 3 : jumlah backlink = 125

Posisi 2 : jumlah backlink = 625

Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125
Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan, apalagi jika ada yang meng'klik' link ke blog korang .
Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog korang .
[Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - baclink - trafik - pagerank meningkat]

Tag kepada 5 orang kawan:

cik naD senGet
cikbelog
huSna
nOrGaDis
aida aZrYn

7 comments:

AiDa AzRyN said...

Yeay! tq~ t i amk award ni~ :)

iDe said...

::weLcome! jgn lupe amik ehh ;)

AiDa AzRyN said...

Ok dah settle dah! :DD

iDe said...

::hehee...;D

Norgadis Labuan said...

Salam iDe,
Wah! Nor dapat award juga...
Terima kasih ya, nanti Nor buat entrinya

ainihussin said...

gud2..hehe~~ :DD

n4dh!3r4 said...

masheh ide! nanti aku buat eh.. telupa lak ko ada bg award.. hohoho :P