ADS

ADS

Monday, June 14, 2010

::Handphone ku sayang ;)

kali ni nak cite pasal handphone (hp)..saje jek nk kongsi ngan sume org hp ape yg aku pernah gune...jom kite lihat di bawah:

1st hp:
NOKIA 3210
hp ni aku start gune tyme form 4.akhir2 form 4 camtu la.tyme form 5 g skolah bawak hp ni.yela..tyme tuh aku duk jauh dari parent.cehhh...jauh ke.parent aku tyme tuh duk quarters klinik kesihatan seri kembangan.abah aku pharmacist.so tyme aku form 5 family pindah situ.aku plak stay lagi kat umah lama kat batu9.so hp sgt2 diperlukan in case kalu family nak contact.aku plak tuition jauh.kat Pusat Tuition Martin,KL.tuition lak almost everyday...isnin,selase n rabu.jumaat plak tuition ngan mendiang cikgu sree.so kalu ade papehal senang nak contact.hehee...hp ni BEST!simple jek...cume die besa sket.tapi nipis la...kire ok la kan ade hp tyme tuh...;)

2nd hp:
NOKIA 3310

hp ni aku gune lepas skola.b4 masuk matrix da stat gune.lame aku gune hp ni.dari matrix sampai laaaa sem1 kat UUM.byk kenangan hp ni.huhuu.tapi syg....hp ni dah dicuri...cissss!!!mmg xberkat la idop org yg curik tuh....huh!

3rd hp:
Sony Ericsson K300i

haaa.....ni adelah hp yang paling lame aku gune.hp ni mmg kebal.tapi penah 2x repair coz masuk air.hehe..aku stat gune tyme sem2 kat UUM.laaaaggggiiiii bannnyyakkkk kenangannnn ngan hp ni.huhuu...byk sgt!member2 aku sume kate aku sgt sinonim ngan hp nih...hehee...sgt sayang hp ni coz aku menggunakan duit sendiri beli (gune duit ptptn)..heheee....hp ni stil ade kat umah.stil ok lagi.cume xgune... ;)

4th hp:
Samsung SGH E840
haaa...hp ni akak aku punyer.die dapat lucky draw.but since hp die lagi canggih manggih so die kasik aku pinjam (pinjam ok!)..hehee...tyme aku practical sampai la aku g uk aku pakai hp ni...hp ni slide n touch screen.tapi skang da rosak...hayat die xlame...huhuu~~sian hp ni...ni pon byk kenangan nih...hehee....

5th hp:
NOKIA 3100
hehe...ni plak aku pakai bawak g uk...turun taraf jap.turun taraf pon, hp ni merase gak g uk..hahaa..aku xmo bawak hp samsung tu coz tu org punye.so aku bawak hp ni jek yg mmg xde org gune.tyme kat uk lak abg ipar aku kasik hp lain kat aku.so aku gune hp tu.aku xingat lak name hp tuh.nanti aku update len lak pasal hp tuh k...;)

6th hp:
Vodafone 527
ni la hp yg abg ipar aku kasik...tyme kat uk aku pakai hp nih...abg ipar aku beli hp baru so die kasik aku pakai hp ni.hp ni nipis and ringan.hp ni la yg paling byk travel...dari London--->Scotland--->Paris---->Malaysia...syok jadi hp ni.travel byk.hehe...tapi hp ni tak boleh gune kat Msia.hp ni dibeli kat uk so bile bawak balik Msia xdapat nak unlock...so tak bley nak gune...huhuuu~~~

7th hp:
Sony Ericsson W508

haaa....ni lah hp yang aku gune skang.beli last year..hehee...cantik x???hahaa...hp ke2 yg ak beli sendiri...hahaa....first hp aku yg ade 3G...jadila....ni jek yg aku mampu....best hp ni...die comey...kaler putih....sume yg aku nak ade...errrr...except wifi...hurmmm...tapi cukop la kan...;)

Inilah antara hp yang aku pernah gune...anda pula bagaimana??? ;)

6 comments:

Ery Farieha said...

hohoho
ingat ekk model2 hp
;D

iDe said...

hehee...misti ingat punyer...sume kenangan tuh...;)awak ingat hp2 yg awak penah gune? ;)

muhammad adam said...

3310 pnh pki,3100 pun pnh pakai,
terbaik..hehe

ceritasekupang said...

banyak jugak model yang pernah awak gnakan...

iDe said...

adam:hp2 dulu mmg terbaekkkk~~hehe.

ceritasekupang: aah..agak banyak la..tapi paling lame gune 3310 and se k300i tuh...

liyana aziz said...

3310 the best!! tahan lasak