ADS

ADS

Friday, November 13, 2009

::EIDULFITRI 2009



Even da lame berlalu aku still nk cite gak dlm blog aku ni...hehe..tu la xmo wat blog awal2...so skang sume kne ingat balik,susun n type....xpe2..blog punye pasal..hehe=)

Eidulfitri tahun ni...fmly aku celebrate sederhana jek..mmg sederhana abs..theme kaler bj siap tuka las minute...sbb sume pon cr las minute..aku mmg xde bj raye pon sbnrnye.kain yg bj raye tuh mmg da lame da beli.br wat tyme nk raye.kain tu beli bkn nak wat tuk raye pon.tp disebabkan da xsempat beli redah jek pki baju yg da siap tuh tuk raye.hehe.yele aku blik msia pon 2weeks b4 raye.after 2days rehat da stat keje.mmg xsempat la nk soping pape+xde duit maaa...haha..

1st raye..almost every year 1st raye mst raye kat kl dl.so raye dz year sume kumpul kat kajang.abgku sefamily n kak mimie sefamily sume ade.(kak mie sefamily pon br smpi from uk mlm raye tuh).mlm raye celebrate besday kakcik n aslam(anak abg ku yg chumil).so mlm raye mmg meriah umah aku..sume cucu abah n mak ade.anak2 sdare aku ni almaklum lah dorg ni da setahun xjupe.bile da jupe masing lepaskan rindu nk main sesame...heee..=)



::pagi raye pas bermaaf2an mkn dl.1st raye mak masak nasi tomato n menu wajib nasi impit kuah kacang n lodeh.fmly abg min pon ade (abg min ni adik kpd abg ipar aku).name wife abg min, kak intan n their daughter irdina.comey dina ni.lasak.sume nk panjat.grill umah aku pn die panjat. hehe..comey jek.geram aku tgk.then lepak2 dl tgk tv.tp c kenit2t.. (anak2 abg n kak mie) da bising da.c kenit2 tuh mmg cmtu.once da pki bj cantik pk nk jalan jek.sume da hangen jek.hehe.sian dak2 tuh.so siap2 n kua nk g umah aunty2ku di kepong n segambut.

So since sume pon da berkumpul kat kepong ktorg pon terus jek g kepong.wahhh..meriah betul walaupon fmly ktorg x besar mane.tetap meriah.tyme tu mama we,chu sefamily n kak ya sefamily ade.cm bese chu masak ayam masak merah yg wajib ade.pas mkn2 aku, kakak, cikyang n kakcik balik awal ptg tu coz mlm tu aku n kakak mau anta abg min sefamily g klia.dorg nk balik raye kat sabah.kak intan tuh org sabah bha...hehe..

2nd raye…xtvt amik gambar.FAMILY PORTRAIT...since abg zul ade camera dslr die yg canggih manggih dan mahal tuh so job die amik gambar ktorg sume…tu pon punyerlah susah nk amik sefamily+c kenit2 tuh…byk ragam n kerenah..sorg nk duk sane sorg nk duk c2 sinun…hehe…but lastly berjaya gak..fuhhh!

Then petang tu kitorg sume balik ke kampung tercinta di Kuala Kangsar, Perak.smpi kuale da mlm.terus balik karai. aisshhh..da lame xjupe.byk la ceritenye..hehe…seronok jer…=) ktorg sume x tdo karai pon mlm tuh,sume balik umah abg kat kuale.g mkn kat kedai abg dl then br balik n..tiDo…zzZzz…...esoknye (3rd raye) cousinku kawen kat Ipoh.so esoknye, smpi Ipoh pon da tghari pas mkn, sanding n amik gamba ktorg g raye umah tok2 sdare kat ipoh.raye ni xbrape meriah da coz tok itam(tok sdare tercinta) telah pulang ke rahmatullah beberapa hari b4 Ramadhan.huhu…so sume celebrate scr sederhana jek…

Lame gak la aku lepak kg raye ni.cuti seminggu la katekan..hehe.duk kg bkn g braye pon.aku+cousin+ank2 sdareku siap bley jenjalan g muzium n zoo taiping..tgk la gamba2 yg aku upload ni…hehe..bkn g beraye g jln2 cr pasal!hahah...=)

3 comments:

idasyahirah said...

=)

ida said...

syabas...!!..berbaloi stay up wat blog..

idasyahirah said...

haha..struggle taw edit blog ni...siap gune 2laptop tuh..ala2 programmer gitu..haha